KILO työhyvinvointia
KILO työhyvinvointia on opettajan työhyvinvoinnin tutkimus- ja kehittämishanke, joka toteutetaan Espoossa lukuvuosinen 2022-2026 aikana. Hankkeen tavoitteena on tuottaa koulutus- ja toimintamalli sekä materiaalia opettajien työhyvinvoinnin tukemiseen. Tällä sivulla esittelemme hankkeen käytännöntoimia ja tuloksia sekä julkaisemme tukimateriaalia koulujen käyttöön aiheeseen liittyen. Kurkkaa myös kehittämäämme KILO-toimintamalliin liittyvät koulutukset. Tervetuloa mukaa ottamaan yhdessä askel kohti työhyvinvointia!
Ajankohtaista
-
36 koulua mukana HOPE-hankkeessa!
22.4.2025
Hyvinvoiva opettaja Espoossa (HOPE) -hankkeessa työhyvinvointia viedään espoolaisiin peruskouluihin hyvinvointivalmennuksen ja MAPA-koulutuksen muodossa. Lue vinkit, miten voitte hyödyntää toimintamallia omassa kolussanne tai kunnassanne.
-
KILO työhyvinvointia -koulutusta
6.3.2025
Syksyllä 2025 starttaa seuraava koulutuskokonaisuutemme. Ilmoittautuminen tuolle kurssille on nyt avattu! Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa ja se toteutetaan yhteistyössä HY+:n kanssa. Kokonaisuus on suunnattu perusopetuksen opettajille, esihenkilöille, koulujen johtoryhmille ja työhyvinvointitiimeille. Tervetuloa mukaan!
-
MAPA-koulutusta Espoon opettajille
16.12.2024
Piialiina ja Miia alkavat kouluttaa Turvallisten toimintamallien (MAPA) perusteita espoolaisten peruskoulujen henkilöstölle tammikuusta 2025 alkaen. Lue ohesta tarkemmin, miten voit ilmoittaa koulunne mukaan.
-
Mitä olemme oppineet?
22.11.2024
Tänään esittelimme KILO työhyvinvointia -hankkeen tutkimustuloksia tiedeyhteisölle Kasvatustieteen päivät -konferenssissa Turun yliopistolla. Mitä kahden ensimmäisen hankevuoden tulokset sitten kertovat opettajan työhyvinvoinnista?
-
Maksutonta koulutusta
18.-19.11.2024
Ensimmäinen Opetushallituksen rahoittama KILO - työhyvinvointia kouluihin! -koulutuskokonaisuus starttasi Helsingissä 34 kurssilaisen voimin! Keväällä pidämme vastaavan koulutuksen Tampereella. Kurkkaa sisältö ja ilmoittaudu mukaan!
-
Huomio Espoo!
1.11.2024
Oletko espoolainen peruskoulun opettaja tai rehtori? Olethan tietoinen että Hyvinvoiva opettaja Espoossa (HOPE) -hankkeen myötä voit tilata maksutonta työhyvinvointivalmennusta koulullesi? Lue tarkemmat tiedot linkin takaa ja ilmoita koulusi mukaan!

KILO-malli pohjaa vahvasti tieteelliseen tutkimukseen, mutta pureutuu suoraan opettajantyön arkeen.
Blogi - Ajatuksia työhyvinvoinnista
Onko meillä keinoja vastata haastavaan tai aggressiiviseen käytökseen? Turvalliset toimintamallit (MAPA) antaa opettajille tietoa ja taitoja haastavissa oppilaskohtaamisissa toimimiseen. Miia ja Piialiina kouluttautuivat organisaation sisäisiksi MAPA-kouluttajiksi.
Anni Suhonen selvitti Pro gradussaan, mikä opettajia kuormittaa ja mikä auttaa jaksamaan. Tässä blogitekstissä Anni pohtii, millaista tukea aloittava nuori opettaja kaipaa tuekseen.
Oman energian johtaminen voi auttaa selviytymään työn kiireisistä ajanjaksoista. “Huippusuoritukset, hyvinvointi ja onnellisuus perustuvat ekologiseen energian johtamiseen.”
Lomalla on tarkoitus palautua. Työnteon lopettaminen ei kuitenkaan välttämättä ole riittävä keino työstä irrottautumiseen. Lomalle laskeutuminen kannattaa siksi aloitta jo nyt.
Rastaalan koulussa tuetaan systemaattisesti sekä lasten että aikuisten hyvinvointia. Koulun hyvinvointiopetussuunnitelma rakentuu hyvinvoinnin vuodenaikojen ympärille. Ajatuksena on, että ensin aikuisen on voitava hyvin, jotta hän voi kasvattaa hyvinvoivia lapsia.
Oman työhyvinvoinnin tukipilarit voivat löytyä yllättävistäkin paikoista. Miia kertoo, miten hän huolehtii palautumisesta työpäivien aikana.